Zeolit je družina naravnih mineralov, ki so nastajali milijone let s kemično reakcijo med vulkanskim pepelom in morsko vodo.

Ena od glavnih značilnosti zeolita je njegova struktura, ki je podobna satju. Ta mu daje veliko površino in omogoča, da deluje kot molekularno sito. Ta struktura je negativno nabita in tako omogoča, da mineral pritegne in se veže na pozitivne delce kot so težke kovine, toksini in škodljive kemikalije.

POZITIVNI UČINKI ZEOLITA

Razstrupljanje

Zeolit zaradi svoje strukture naravno privlači in „ujame“ toksine in škodljive kemikalije v svoje votline. Ta mehanizem pomaga telesu pri izločanju teh škodljivih snovi, zmanjšuje breme toksinov na telo in s tem podpira naravne procese razstrupljanja telesa.

Odstranjevanje težkih kovin

Toksičnost težkih kovin (kot so svinec, živo srebro, kadmij,…) lahko povzroča razne zdravstvene težave, vključno z nevrološkimi motnjami in srčno-žilnimi boleznimi. Zelot zaradi svoje strukture lahko pomaga pri odstranjevanju toksinov iz telesa, ter tako lahko pripomore k izboljšanju simptomov, ki so povezani s toksičnostjo težkih kovin.

Podpora imunskemu sistemu

Če je telo obremenjeno s toksini in vnetji lahko ti obremenijo imunski sistem. Z odstranitvijo toksinov s pomočjo zeolita zmanjšamo to obremenitev in posredno podpremo delovanje imunskega sistema. Nekatere raziskave kažejo, da lahko zeolit tudi neposredno vpliva na imunsko zdravje z modulacijo imunskega odziva.

Zdravje prebave

Črevesje je s hrano ki jo zaužijemo, pogosto izpostavljeno različnim toksinom in škodljivim snovem. Zeolit z adsorpcijo teh toksinov pomaga pri zdravju prebave in spodbujanjem bolj zdrave črevesne mikrobiote.
Njegovi alkalizirajoči učinki lahko uravnotežijo telesni pH, kar prispeva k optimalnemu delovanju črevesja. Z zmanjšanjem napihnjenosti, plinov in drugih prebavnih težav lahko bistveno izboljšate prebavno zdravje in udobje.

Splošno izboljšanje počutja

Učinki razstrupljanja, podpore imunskega sistema in prebavnega zdravje skupaj pripomorejo k splošnemu dobremu počutju. Uporabniki zeolita pogosto poročajo o povečani ravni energije, izboljšani kognitivni funkciji in predvsem izboljšanju splošnega počutja.

Ta naravni mineral je tako izredno pomemben dodatek za holistično zdravljenje.

KAKO JEMATI ZEOLIT V PRAHU

Uporaba zeolita je izredno enostavna, pa vendar je pomembno, da sledite pravim korakom, da boste lahko najbolje izkoristili ta razstrupljevalni mineral.

  • Preverite odmerek: vedno preverite etiketo vašega zeolita, da razumete odmerek katerega priporoča proizvajalec. Odmerek se lahko razlikuje med znamkami zaradi različnih dejavnikov. Začnite počasi, če ste novi uporabnik zeolita, se priporoča da začnete z manjšo količino, da vidite kako se vaše telo odzove. To je lahko polovica, ali celo manj od priporočenega odmerka.
  • Prah zmešajte v želeno tekočino: priporočeno količino zeolita zmešajte v vodo, sok ali smuti. Dobro premešajte, da se prašek enakomerno porazdeli. Sam prah je načeloma brez okusa, vendar ima lahko neprijetno teksturo – če vas ta moti, lahko zeolit zmešate v bolj gost napitek kot je smuti.
  • Kdaj? Zeolit se lahko jemlje kadarkoli v dnevu, vendar se zaradi boljše absorpcije priporoča jemanje na tešče. Mnogi ga vzamejo takoj zjutraj ali tik pred spanjem, vendar je najboljše, da pri določanju upoštevate osebne preference in individualne reakcije.
  • Pijte veliko vode: zeolit deluje tako, da ujame in odstranjuje toksine, ki se izločijo iz telesa. Če boste tekom dneva pili veliko vode, boste bistveno pomagali pri tem procesu. Obenem pa boste s tem preprečevali zaprtje, ki se lahko pojavi ob jemanju zeolita.
  • Spremljajte odzive vašega telesa: vsako telo drugače reagira na dodatke. Bodite pozorni na odziv vašega telesa in temu primerno prilagajajte odmerek ter čas in način jemanja.
    Nekateri ljudje lahko ob začetku jemanja občutijo blage simptome razstrupljanja, kot so glavoboli ali prebavne spremembe. Ti bi morali miniti ko se vaše telo prilagodi, če pa simptomi vztrajajo ali so hujše oblike, prenehajte jemati zeolit in se posvetujte z vašim zdravnikom.
  • Doslednost je ključna: redno uživanje zeolita je pomembno za ohranjanje njegovih koristi. Poskusite ga vključiti kot del vaše vsakdanje rutine.